AccueilBienvenueΚαλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ιταλικής Συμμαχίας

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ιταλικής Συμμαχίας

Eναν χώρο όπου το παρελθόν συναντά το παρόν για να διαμορφώσει το κοινό μας μέλλον.

Στόχοι μας

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην επίτευξη δύο σημαντικών στόχων που αντηχούν βαθιά με την ταυτότητα και την ιστορία της Ιταλίας: την κατασκευή ενός μνημείου στη Ρώμη αφιερωμένου στην ιταλική μετανάστευση και την καθιέρωση μιας παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης σε αυτή την κληρονομιά.

Η Σημασία της 14ης Αυγούστου

Η 14η Αυγούστου, μια προσεκτικά επιλεγμένη ημερομηνία, γίνεται σύμβολο της αφοσίωσής μας στην ιστορία και την κληρονομιά μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του “Ferragosto”, τα μέλη της ιταλικής διασποράς έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ιταλία για να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους και να γιορτάσουν τους προγόνους τους στη γη όπου γεννήθηκαν.

Είναι μια εποχή που όλοι οι Ιταλοί, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, μπορούν να συγκεντρωθούν με σκέψη γύρω από το Μνημείο της Ρώμης. Η ημέρα αυτή είναι μια πρόσκληση να τιμήσουμε συλλογικά τους προγόνους μας και να διαιωνίσουμε τη μνήμη τους.

Ο Δεσμός με την Κοίμηση της Θεοτόκου

Ο στενός δεσμός μεταξύ 14 και 15 Αυγούστου, εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενισχύει τη σημασία της προσέγγισής μας. Η Ιταλία είναι η Μητέρα Γη των προγόνων μας, ένας δεσμός που υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο. Αυτή η σύνδεση μεταξύ της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης της Ιταλικής Μετανάστευσης και της θρησκευτικής γιορτής υπογραμμίζει τη σημασία της κληρονομιάς και της ταυτότητάς μας.

Το Σύμβολο της Λευκής Ρόδας

Το σύμβολο αυτής της ημέρας είναι το Λευκό Ρόδο, κάθε Ιταλός θα είναι σε θέση να εκφράσει την ένταξή του σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο κίνημα με αυτό το σύμβολο.

Τιμώντας τους Μετανάστες

Το μνημόσυνο και η Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερώματα στα εκατομμύρια γυναικών και ανδρών που άφησαν τα πάντα πίσω για να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στις οικογένειές τους. Αυτό το μνημείο, που ανεγέρθηκε στη γη της Ιταλίας, επιτρέπει συμβολικά σε όσους ξεκουράζονται μακριά από το σπίτι να επιστρέψουν στον ύπνο στη γη της παιδικής τους ηλικίας.

Με την ανέγερση αυτού του τόπου μνήμης και την καθιέρωση αυτής της ημέρας αναγνώρισης, διαιωνίζουμε τη μνήμη του θάρρους και της πολύτιμης προσφοράς των προγόνων μας. Τιμούμε την κληρονομιά και τη θυσία τους και δεσμευόμαστε να εμπνεύσουμε τις μελλοντικές γενιές να εκτιμήσουν και να διατηρήσουν την πλούσια κληρονομιά μας.

Ελάτε Μαζί μας

Ελάτε μαζί μας σε αυτή την ευγενή προσπάθεια. Μαζί, ας τιμήσουμε το παρελθόν, ας γιορτάσουμε το παρόν και ας οικοδομήσουμε το μέλλον.

Με ευγνωμοσύνη και αποφασιστικότητα,
Η ομάδα της Alliance Italienne Universelle