AccueilBienvenueVälkommen till Universal Italian Alliance

Välkommen till Universal Italian Alliance

En plats där det förflutna möter nuet för att forma vår gemensamma framtid.

Vårt Åtagande för Arvet

Vi är fast beslutna att uppnå två viktiga mål som är djupt förankrade i Italiens identitet och historia: uppförandet av ett minnesmärke i Rom tillägnat den italienska emigrationen och inrättandet av en världsdag tillägnad detta arv.

14 Augusti: Symbol för Engagemang

Den 14 augusti, ett noga valt datum, blir en symbol för vårt engagemang för vår historia och vårt arv. Under denna period av “Ferragosto” har medlemmar av den italienska diasporan möjlighet att återvända till Italien för att återknyta kontakten med sina rötter och fira sina förfäder i det land där de föddes.

Det är en tid då alla italienare, var de än befinner sig i världen, kan samlas i tankar kring minnesmärket i Rom. Denna dag är en inbjudan att kollektivt hedra våra förfäder och föreviga deras minne.

Kopplingen mellan Historia och Tradition

Den nära kopplingen mellan den 14 augusti och den 15 augusti, högtiden för Jungfru Marias himmelsfärd, förstärker betydelsen av vårt tillvägagångssätt. Italien är våra förfäders Moder Jord, ett band som överskrider tid och rum.

Symbolen för Enighet

Denna koppling mellan Världsminnesdagen för den italienska emigrationen och den religiösa högtiden understryker vikten av vårt arv och vår identitet. Symbolen för denna dag är den vita rosen, varje italienare kommer att kunna uttrycka sin tillhörighet till denna stora världsrörelse med denna symbol.

Att Hedra Offer och Arv

Minneshögtiden och Världsdagen är en hyllning till de miljontals kvinnor och män som lämnat allt bakom sig för att ge sina familjer ett bättre liv. Detta minnesmärke, som restes på Italiens mark, gör det symboliskt möjligt för dem som vilar långt hemifrån att återvända till sömnen i sin barndoms land.

Genom att uppföra denna minnesplats och instifta denna dag för erkännande, förevigar vi minnet av våra förfäders mod och värdefulla bidrag. Vi hedrar deras arv och uppoffringar och är fast beslutna att inspirera framtida generationer att värdesätta och bevara vårt rika arv.

Följ med oss i Vårt Ädla Syfte

Följ med oss i denna ädla strävan. Låt oss tillsammans hedra det förflutna, fira nuet och bygga framtiden.

Med tacksamhet och beslutsamhet,

Teamet i Alliance Italienne Universelle